Разказ от първо лице - пожарникарят, предотвратил трагедията в Борово

Гл. инспектор Рачев пред Bulgaria ON AIR
18 дек 2020 11:03, Анисия Иванова
14

Пожарникарят главен инспектор Свилен Рачев, превърнал се за часове в герой, предотврати тежка трагедия. Около 300 души бяха евакуирани заради теч на газ от цистерна на жп гарата в Борово край Русе. За щастие, инцидентът се размина без жертви и пострадали. Какво е чувството да спасиш стотици човешки животи?

"Получихме сигнала и по моя преценка реших да отида на място. Проблемът не беше толкова сериозен и толкова опасен", каза гл. инспектор Свилен Рачев за "България сутрин".

Още по темата

Той сподели, че получената информация била проверена от него и след това предприел действия по отстраняването на проблема. Според него много от колегите му са подготвени за такава ситуация и биха реагирали също толкова добре.

"Нашите програми, с които се обучаваме, в този случай ни правят една предварителна подготовка. Няма инциденти с един и същи сценарий, но предварителната подготовка помага да се вземат по-бързи и адекватни решения", добави гл. инспектор Рачев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той разказа, че семейството му е свикнало с работата, а и той вече е "претръпнал".

"Точно такъв инцидент не бях отработвал. Имал съм няколко инциденти, свързани със запалване на локомотиви, аварирали вагони. Имам сравнително добър поглед върху такива проблеми. Баща ми беше много години пожарникар, харесва ми като професия, развивах се през годините", допълни пожарникарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
6
 
! Отговори
До №9 преди 3 години
До -Боколук, да беше премълчал! Какъв е този напън да рекнеш нещо неприятно? Неудържим като ***! В такава ситуация ти щеше да бягаш като на 100 м на олимпиада!Брово на момчето! Браво на тези момчета! В последните говини ги виждах 5 пъти в действие! Бяха перфектни всичките!Когато лятото ни отводниха мазето, бабата рече да им даде по 20 лв. Отговорът беше:"Не! Ние сме държавни служители на работа!", и след малко: "Да не сме катаджии!".
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой е отворил умишлено кранът.Няма как да се развърти сам.Да не е някое мексиканче?И защо тезии кранове не са обезопасени така че случаен човек не може да ги отвори?
10
2
 
3
 
! Отговори
44 преди 3 години
Стига бе, риска е бил минимален! Района е бил обезопасен. Не е имало източник на огън! Какъв е риска??? Да иска се сърце, ама това работи!
9
8
 
5
 
! Отговори
- преди 3 години
Поради ЛИПСА на добри новини и поводи за героични разкази на ДЖурнялиЗки, затварянето на кран се превърна в животозастрашаващо действие, а този е жертва на патологичната потребност да ни облъчат с добри Коледни събития потъвайки в лай...та на действителността наречена БалХария!!!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек как успява да ходи изобщо с такива големи топки от стомана?
7
4
 
13
 
! Отговори
Котка преди 3 години
БРАВО на човека! Не е оставил на други, сам е отишъл. Пожарникарите в България май са единствените достойни хора в униформа (без един пожарникар, в сако).
6
12
 
3
 
! Отговори
true разказ преди 3 години
Аве слизам аз да проверя спирачките и нещо яко ми замириса на газ.Тъкмо да запаля цигара и се сетих, че с братчеда точихме газ вчера и отидох да проверя кранчето. Явно сме го забравили като точихме. Стегнах го малко и сега съм герой!
5
3
 
20
 
! Отговори
Дед Хасан преди 3 години
Човекът направи показно как началникът трябва да действа при рискова ситуация.Тези, които правят иронични коментари да се замислят как биха постъпили в такава ситуация. Да отидеш и да спреш изтичането на газ е риск за който се изискват железни топки. Браво на този офицер.
4
6
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
За мен парична награда от поне 10 хиляди би била най-добрата оценка на държавата за този герой!Животи и щети за десетки милиони е предотвратил с пряк риск за живота си.
3
9
 
6
 
! Отговори
75 преди 3 години
Глупости, Машиниста е Герой, а не тоя.
2
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bravo, pojarnikarite sa nai-dobrite akusher ginekolozi v rbg!
1
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожарниакарите са на почит в България. Познавам още един - генерал е!